Μικρομότορ Bien Air MX2 LED

Σε συνδυασμό με τις νέες χειρολαβές Bien-Air Micro-Series, θα επωφεληθείτε από ένα μικρομότορ που είναι 30% μικρότερο και 23% πιο ελαφρύ από την προηγούμενη γενιά.

Το αποτέλεσμα είναι η απαράμιλλη ισορροπία και άνεση, η σταθερή ισχύς, ο τέλειος έλεγχος της ταχύτητας, η ροπή στρέψης και η αντιστροφή της κατεύθυνσης περιστροφής.

Χάρη στον ηλεκτρονικό έλεγχο Smart-Logic, το MX2 είναι εξαιρετικά σταθερό και ισχυρό, ακόμα και σε χαμηλές ταχύτητες (100 σ.α.λ.). Αυτό σημαίνει ότι απαιτούνται μόνο δύο μέσα για την εκτέλεση όλων των ενεργειών.

Το LED MX2 αποδεικνύεται ότι είναι ο ιδανικός σύντροφος για την ενδοδοντική.

How do MX2 LED brushless micromotors work?

Όπως και κάθε άλλος ηλεκτρικός μικροκινητήρας, οι μικροκινητήρες χωρίς ψήκτρες αποτελούνται από ένα ρότορα και έναν στάτορα.

Σε αντίθεση με τον κλασσικό μικροκινητήρα , ο δρομέας αποτελείται από ένα μόνιμο μαγνήτη, ενώ τα πηνία τοποθετούνται στον στάτορα. Η μηχανική λειτουργία μεταγωγής, που εφαρμόζεται από το συνδυασμό στατορα και συλλέκτη σε ένα μικροκύλινδρο τύπου άνθρακα, αντικαθίσταται από έναν εξελιγμένο ηλεκτρονικό οδηγό ο οποίος έγινε δυνατός μόνο με την ανάπτυξη υψηλής ταχύτητας και ισχυρών μικροεπεξεργαστών.

Ο ηλεκτρονικός μηχανισμός δημιουργεί ένα περιστρεφόμενο ηλεκτρικό πεδίο στον στάτορα που αλληλεπιδρά με τον μόνιμο μαγνήτη.

Brushless technology A new dimension
 • ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΙΣΧΥΣ - ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΡΟΠΗ

  Ένα κύριο χαρακτηριστικό των μικροκινητήρων Bien-Air είναι η αυξημένη ισχύς τους με σταθερή ροπή για γρήγορη και αβίαστη χρήση.

 • ΑΚΡΙΒΗΣ ΕΝΤΟΛΗ

  Το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου Smart Logic ™ προσδίδει στους μικροκινητήρες Bien-Air μια περιστροφή χωρίς βήμα, χωρίς δονήσεις, για την πιο σχολαστική και ακριβή οδοντιατρική εργασία.

 • ΣΥΜΠΑΓΕΣ ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΥ

  Οι μικροκινητήρες Bien-Air είναι σημαντικά μικρότεροι και ελαφρύτεροι από τα συμβατικά μοντέλα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη βέλτιστη πρόσφυση και την ισορροπία, καθώς και τη μειωμένη κόπωση των χεριών.

 • ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

  Τα ρουλεμάν μικρού κινητήρα Bien-Air λιπαίνονται για τη ζωή, καθιστώντας δυνατή τη λίπανση μετά τη χρήση. Κατασκευασμένα για να αντέχουν σε επαναλαμβανόμενους κύκλους αποστείρωσης, διατηρούνται τα αυστηρότερα πρότυπα υγιεινής.

 • ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ
 • 3 ΧΡΟΝΙΑ ΕΦΦΥΗΣΗ
Micro-series. Welcome to a new dimension.

Τα μοντέλα νέας γενιάς Micro-Series της Bien-Air συνδυάζουν την καινοτομία με τον συμπαγή σχεδιασμό, με αποτέλεσμα τη βελτίωση της ισχύος και της ευελιξίας. Μέχρι 30% μικρότερες και 23% πιο ελαφριές από τα παραδοσιακά μοντέλα, έχουν εύκολο χειρισμό που επιτρέπει τη βέλτιστη άνεση εργασίας με λιγότερη πίεση στο χέρι, το χέρι και τον ώμο.

Noise levels reduced and less vibrations

Ένας ηλεκτρικός μικροκινητήρας Bien-Air μειώνει τα επίπεδα θορύβου κατά 2 ΦΟΡΕΣ  σε σύγκριση με έναν αεροστρόβιλο. Αυτό μειώνει σε μεγάλο βαθμό το άγχος και την ταλαιπωρία του ασθενούς και επιτρέπει στον οδοντίατρο να εργάζεται πιο αποτελεσματικά. Επίσης δονείται πολύ λιγότερο. Αυτό προσφέρει μεγαλύτερη ακρίβεια κοπής και ομαλότερη φινίρισμα.

MX2 LED MCX LED MX-i LED PLUS
Applications Restorative, Prophylaxis, Endodontics Restorative, Prophylaxis Implantology, Surgery
Type Brushless, internal spray Brushless, internal spray Brushless, autoventilated
Speed range 100-40,000 rpm 100*-40,000 tr/min
*depending on the motor driver.
100-40,000 rpm
Max torque 3.5 Ncm 2.5 Ncm 5 Ncm
Torque control Yes No Yes
Weight (g) 90 gr 79 gr 115 gr
Dimensions Ø 21 x 50 mm Ø 21 x 42 mm Ø 23 x 91 mm
Light LED with adjustable intensity LED with adjustable intensity LED with adjustable intensity
Max noise level, compliant with ISO 11498 51 dBA 51 dBA 53 dBA
Sterilisable Yes Yes Yes + thermal desinfector
Ball bearings Life-time lubricated ball bearings Life-time lubricated ball bearings Life-time lubricated ball bearings
Hose rotation ± 200° 400°
Warranty 3 to 4 years 1 3 to 4 years 1 3 to 4 years 1
Reference MX2 LED 1600677-001 MCX LED 1600751-001
MCX without light 1600780-001
MX-i LED PLUS 1600755-001